Samtal & Möten

Behöver du någon att prata med? Eller behöver du bara någon som lyssnar?

Jiddra Inte har kontakt med ett nätverk av unga och vuxna som lyssnar och stöttar. Det kan vara människor med erfarenhet som du eller människor med kompetens som vi har goda erfarenheter av. Det kan också vara organisationer som du kan få hjälp av. Har du något specifikt behov eller något speciellt som du behöver hjälp med tveka inte kontakta oss.

Varför samtalstöd

Samtalsstöd av professionella

Alla behöver någon gång i livet stöd och någon som lyssnar för att må bättre eller för att hantera en situation som känns jobbig. Det kan vara något mindre eller något större. Det räcker att du mår dåligt och känner att du har svårt att hantera det. Kontakta gärna Jiddra Inte eller någon i din närhet.

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt person och prata med och du kan komma tillbaka till oss om du inte hittar rätt direkt. Det går att få hjälp och att må bättre samt förändra sånt som är jobbigt. Ofta finns hjälp väldigt nära dig. Vänd dig till ungdomsmottagning, närmaste vårdcentral, BUP eller på elevhälsan.

Alla behöver vi få stöd ibland och ibland hjälper det inte att prata med din familj eller vänner. Hoppet kommer ofta tillbaka redan efter några samtal.

Tänk på att det finns flera i din omgivning som kan ge dig stödet. Om det inte känns bra med den första du möter så finns det andra. Du skall tycka om den du går till, den du kommer till skall lyssna och ställa bra frågor och ni skall ha ett samtal där du känner dig trygg och mår bra av. Rätt person lyfter dig och du får hoppet tillbaka. Du ska inte känna skuld eller skam.

Hur funkar det?

I ett samtal skall det kännas bra för dig. Under lugna former kommer den du möter ställa frågor till dig som får dig att se det du känner eller det som hänt på ett nytt sätt. Genom samtalet skall du genom frågorna själv kunna finna lösningar på din situation. Du kan också få tips på hur du ska hantera sånt som är jobbigt. Känns det inte rätt med just den du träffat hitta någon annan. Prata med oss så kan vi hjälpa dig söka vidare.

Vad kan du få hjälp med?

• Du ska få hjälp med att må bra. Det är du som bestämmer vad som är viktigt i ditt liv och om det är viktigt med hjälp. Bara att du tänker tanken att ta hjälp är orsak nog att söka hjälp.
• Det är du som bestämmer hur du vill leva och vem du vill vara. Vi kan hjälpa dig och ge dig tips och ställa frågor som ett stöd på vägen dit. Vi hjälper dig att bli den du vill vara.
• Vi hjälper dig förändra det i ditt liv som är jobbigt oavsett om det är jobbiga tankar eller något du gör som du mår dåligt av. Ibland får du med dig övningar som du gör tills nästa gång du träffar din samtalspartner.
• Inget är fel eller för litet att prata om. Det kan vara saker som hänt nyligen eller sånt som du burit med dig en längre tid och som du inte kan släppa tanken på.

Vad tänker du på just nu?

Ställ en fråga

Har du tankar och erfarenheter runt utanförskap och droger? Vill du bolla med någon? Säger dina kompisar något som du funderar på? Har du en nära vän som du tror behöver hjälp?

Självklart väljer du om du vill vara anonym.

Välj ämne
Fråga en vuxen
Fråga en brukare
Fråga en lärare
Fråga en ungdom
Sponsring och samarbeten
Boka workshop
Etc..

Formulär skickat!

Tack för att du skrev. Vi återkommer så fort vi har möjlighet.

Sidan är under konstruktion.

Var god ha överseende med att sidan fortfarande arbetas med. Har du frågor eller synpunkter, kontakta oss på hello@jiddrainte.se

Lorem ipsum dolar

>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Eserunt mollit anim id est laborum.

>>Redo?
Då kör vi...

Page 2 lorem ipsum dolar

>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud

Finished slide

>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud

När och var händer det?

Skolbesök
13/1

Valtorpsskolan

Österåker
Skolbesök
13/1

Valtorpsskolan

Österåker

Chatbot.

Kontakt osv

Välj ämne
Fråga en vuxen
Fråga en brukare
Fråga en lärare
Fråga en ungdom
Sponsring och samarbeten
Boka workshop
Etc..

Formulär skickat!

Tack för att du skrev. Vi återkommer så fort vi har möjlighet.